Principii si metode de diagnostic in cancer – 15 credite EMC

Cursul se adreseaza tuturor tipurilor de asistentilor medicali, in special celor de laborator si este recunoscut si acreditat cu 15 credite EMC.

502 Cursanţi înscrişi

Cancerul reprezinta un proces biologic complex prin care o clona celulara dobandeste proprietatile de crestere continua, scapa de sub controlul mecanismelor de reglare homeostatica, devine invaziva local si metastazeaza. Plecand de la o singura celula, transformarea maligna parcurge mai multe etape, dintre care cele mai multe nu prezinta o expresie clinica (perioada de latenta). Desi cea mai mare parte a cresterii tumorale este clinic-inaparenta, la un moment dat, aceasta determina semne si simptome care conduc la suspiciunea diagnostica.

Este dificil de explicat in cateva cuvinte de ce apare cancerul, fenomenul fiind complex, deseori mecanismul de aparitie fiind diferit  in functie de  localizare  si de factorii de risc – care nu sunt identici pentru toate formele de cancer .

Orice tesut din organism are inmultirea controlata strict. Tinand cont de numarul imens de celule care se inmultesc in organism, este firesc sa apara si erori, celule anormale.Acestea sunt recunoscute ca anormale de organism si eliminate.In general, aparitia cancerului porneste de la un factor perturbator al inmultirii care isi modifica sistemul genetic, inmultirea lor devenind necontrolabila de catre organism, si astfel tumora creste.

Cuprins Curs

Principii si metode de diagnostic in cancer 00:45:00
Testare Principii si metode de diagnostic in cancer 00:10:00
Indisponibil
  • Indisponibil
  • 240 ore
  • Insigna cursului
  • Certificat de absolvire

Cautare Avansata Cursuri