Abordarea pacientilor cu infectii ale tractului urinar – 15 credite EMC

Cursul se adreseaza tuturor tipurilor de asistentilor medicali si este recunoscut si acreditat cu 15 credite EMC.

1785 Cursanţi înscrişi

Organele de o importanta vitala si ce indeplinesc numeroase functii in organism sunt rinichii. Acestia asigurand curatarea organismului de substante toxice.

Rinichii sunt organele secretoare ale urinii, ei au forma de boabe de fasole si sunt situati de o parte si de alta a coloanei vertebrale lombare.

Rolul rinichilor in organism este asemenator plamanilor si inimii si indeplinesc un rol vital in mentinerea santatii. Rinichii indeplinesc urmatoarele functii in organism: mentin echilibrul hidric, echilibru acido-bazic, regleaza concetratia de ioni din sange, formeaza urina, filtreaza sangele de toxine, regleaza tensiunea arteriala, produce eritropoietina si mentine sanatatea oaselor.

Exista numerosi factori toxici, infectiosi sau alergici ce pot afecta rinichii, deteriorandu-le functiile. Iata de ce anamneza ocupa un rol important in patologia renala, evidentiind diferiti factori si agenti care pot favoriza sau produce leziuni renale. Alterarea acestor functii poate conduce la aparitia sindromului de insuficienta renala, urmat uneori de instalarea comei uremice.

Adenomul de prostata, stricturile uretrale, litiaza reno-uretrala sau alte afectiuni obstructive favorizeaza staza si infectia urinara. Graviditatea favorizeaza infectiile urinare sau poate chiar duce la aparitia ”nefropatiei de sarcina”.

In ingrijirea bolnavilor cu afectiuni renale este comlexa si cuprinde  toate masurile necesare pentru diagnostic si tratament. Bolnavii trebuie supravegheti permanent si orice semn nou aparut va fi semnalat medicului.

De aceea, este foarte important sa cunoastem cauzele, sa recunoastem semnele si simptomele infectiilor tractului urinar, sa stim sa interpretam corect examenele clinice si paraclinice pentru a aplica toate masurile de management pentru a vindeca pacientul.

Cuprins Curs

Abordarea pacientilor cu infectii ale tractului urinar 00:45:00
Testare Abordarea pacientilor cu infectii ale tractului urinar 00:10:00
Indisponibil
  • Indisponibil
  • 240 ore
  • Insigna cursului
  • Certificat de absolvire

Cautare Avansata Cursuri