Notiuni generale de semiologie in nursing – 15 credite EMC

Cursul se adreseaza tuturor tipurilor de asistentilor medicali si este recunoscut si acreditat cu 15 credite EMC.

542 Cursanţi înscrişi

Semiologia medicală oferă notiunile de bază ale limbajului medical –simptome, semne, sindroame. În plus, prezintă principalele manopere utilizate la efectuarea examenului obiectiv și inițiază în vastul domeniu al examinărilor complementare care cunoaște o dezvoltare și perfecționare continuă.  Tot semiologia medicală e cea care oferă noțiuni privind conduita deontologică, urmărește să dezvolte spiritul de observație și capacitatea de analiză și sinteză. Altfel spus contribuie la formarea gândirii medicale.

Semiologia este disciplina care studiază modalitatea de obținere a informațiilor referitoare la manifestarea diferitelor afecțiuni și prelucrează rezultatele obținute în scopul stabilirii diagnosticului. Prin descrierea simptomelor și a semnelor, semiologia constituie o știință formativă de bază pentru personalul medical. Prin legătura pe care o stabilește între personalul sanitar și bolnav, semiologia conturează cel mai fidel noțiunea de umanism în medicină. Bolnavul apreciază atenția care i se acordă, încât actul medical dobândește valențe psihologice.

Cursul ofera notiuni generale de semiologie in nursing. Pornind de la obiectul semiologiei medicale, definirea termenilor de baza, modalitatile si metodele de obinere a informatiilor pana la studiul semiologiei pe aparate respectiv respirator, cardiovascular, renal si digestiv. Ca obiective principale cursul isi propune urmatoarele: personalul sanitar sa cunoasca si sa aplice notiunile de baza dobandite prin studiul semiologiei, sa prelucreze informatiile obtinute in scopul stabilirii corecte a diagnosticului de nursing, sa cunoasca etapele anamnezei si modalitatea de obtinere a informatiilor referitoare la suferinta bolnavului si la atitudinea acestuia fata de boala, sa cunoasca etapele examenului obiectiv si metodele prin care se efectueaza acesta (inspectie, palpare, auscultatie), sa cunoasca terminologia specifica pentru dezvoltarea unui limbaj medical adecvat, sa diferentieze semnele si simptomele specifice fiecarui aparat in parte.

Cuprins Curs

Notiuni generale de semiologie in nursing 00:45:00
Testare Notiuni generale de semiologie in nursing 00:10:00
Indisponibil
  • Indisponibil
  • 240 ore
  • Insigna cursului
  • Certificat de absolvire

Cautare Avansata Cursuri