Dermatocosmeticele – aliatele noastre pentru o piele perfecta – 15 credite EMC

Cursul se adreseaza asistentilor medicali de farmacie si este recunoscut si acreditat cu 15 credite EMC.

607 Cursanţi înscrişi

Pentru acelea dintre noi care nu pot scăpa de coşuri cu una cu două, pentru acelea dintre noi care ştiu ce înseamnă chinul pielii uscate, atopice, alergice sau încărcate, mereu “agitate”, există o soluţie: dermatocosmeticele. Pe scurt, produse pentru îngrijirea pielii cu acţiune ţintită, în care avem maximă încredere pentru că le cumpărăm numai de la farmacie.
Spre deosebire de produsele cosmetice pe care le găsim nu doar la magazinele de profil, ci şi în super sau hiper marketuri, produsele dermatocosmetice se vând numai în locaţii speciale. Asta pentru că sunt aproape întotdeauna însoţite de sfaturile unui specialist din farmacie care ne îndrumă pe care să le alegem şi cum să le folosim. Sunt produse rezultate în urma unor studii care vizează probleme specifice ale pielii, şi nu doar hidratarea ei.
Acestea au, în pricipal, drept scop întâmpinarea nevoilor pielii sensibile, despre care se ştie că necesită mult mai multă atenţie. Insa sa nu uitam ca unele dintre cele mai eficeinte creme antirid sunt tot cele dermatocosmetice.
În plus, dermatocosmeticele nu conţin, aproape niciodată, parfum. Pentru că irită tenul sensibil şi pentru că este inutil în ritualul de îngrijire, experţii evită să îl utilize, mai ales când vorbim despre cremele de faţă. Ingredientele active sunt atent selectionate si testate dermatologic si chiar oftalmologic (obligatoriu pentru cremele de ochi si pentru produsele de curatare pentru ochi).
Efectele utilizării dermatocosmeticelor apar într-un timp mai scurt comparativ cu produsele cosmetice pentru că, în timp ce primele au până la 20% ingrediente active, cele din urmă conţin maximum 5%.
Pe timp de vară, aceşti aliaţi ai frumuseţii şi sănătăţii pielii se dovedesc a fi şi mai utili. Pentru că expunerea la soare se poate solda cu arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii, afectarea sistemului imunitar, fotosensibilitate la nivelul pielii şi, în cazuri severe, apariţia cancerului de piele, se impune utilizarea unor produse de protecţie cu adevărat eficiente. Formulele  unice obţinute în urma unor ani de studiu, conferă protecţie totală împotriva dezastrelor pe care ultravioletele le-ar crea la nivelul structurilor dermului.
De aceea, pe timpul verii se recomandă produsele dermatocosmetice pentru protecţie solara Eucerin. Cu o experienţă de peste 111 ani de cercetare în domeniul sănătăţii şi frumuseţii pielii, Eucerin propune anul acesta cea mai tehnologică şi mai eficientă gamă de protecţie solară.
Noutatea absolută este unicitatea gamei de protecţie împotriva alergiilor solare, afecţiune care afectează aproapre 20% dintre femei şi pe care nu o tratăm corespunzător.

Cuprins Curs

Dermatocosmeticele – aliatele noastre pentru o piele perfecta 00:45:00
Testare Dermatocosmeticele – aliatele noastre pentru o piele perfecta 00:10:00
Indisponibil
  • Indisponibil
  • 240 ore
  • Insigna cursului
  • Certificat de absolvire

Cautare Avansata Cursuri