Actualitati in managementul hipertensiunii arteriale – 15 credite EMC

Cursul se adreseaza tuturor tipurilor de asistentilor medicali si este recunoscut si acreditat cu 15 credite EMC.

676 Cursanţi înscrişi

Hipertensiunea arterială este una din cele mai comune probleme clinice . Specialiştii estimează că aproximativ 40% din populaţia României este afectată de această boală , iar în lume există aproximativ 1 miliard de bolnavi hipertensivi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a  identificat hipertensiunea arterială sau tensiunea arterială crescută , ca fiind prima cauză a mortalităţii cardiovasculare . Liga Mondială de Hipertensiune ( WHL ) a recunoscut că peste 50% din persoanele cu hipertensiune arteriala , la nivel mondial , nu sunt coştiente de starea lor de sănătate . Pentru a incerca să rezolve această problemă  WHL a iniţiat încapând cu anul 2005 o campanie mondială de conştientizare şi a declarat ziua de 17 mai din fiecare an ca fiind  Ziua Mondială a Hipertensiunii (WHD ).

Astfel fie că este vorba de cabinetul medicului de familie sau de unitatea de primiri urgenţe , putem întâlni frecvent bolnavi care vin cu valori anormale ale tensiunii arteriale  sau chiar complicaţii ale  hipertensiunii arteriale. În aceste condiţii e necesară  o strategie clară de abordare a managementului hipertensiunii pentru a limita morbiditatea şi mortalitatea .

Cuprins Curs

Actualitati in managementul hipertensiunii arteriale 00:45:00
Testare Actualitati in managementul hipertensiunii arteriale 00:10:00
Indisponibil
  • Indisponibil
  • 240 ore
  • Insigna cursului
  • Certificat de absolvire

Cautare Avansata Cursuri